BröllopsGuiden
Bröllopstårtor

B R Ö L L O P S T Å R T O R

Alla bröllop är någons stora dag

Josefin bakar fantasifulla och välsmakande tårtor och bakverk till privatpersoner och företag som vill ha något extra till födelsedagen, bröllopet eller festen. Brudpar kan beställa alltifrån den klassiska vita bröllopstårtan och flygande Star Wars-skepp, till kompletta dessertbord efter tema, känsla eller färg.
En tårta från Josefin tar från 8 timmar att baka. En klassisk vit trevåningstårta, dekorerad med riktiga blommor, tar omkring 14 timmar att göra. Ett arrangemang med sockerblommor kan därtill ta allt från 6 till 20 timmar att göra.

Vilka smaker och ”stilar” är populärast till bröllop?
— Under sommarhalvåret är det mest populärt med fräscha och mer syrliga smaker, lättare smaker helt enkelt. Designen får gärna vara naturnära och lantlig, eller pampig, men stilren. Färger som dominerat hos mig säsongen 2018 är burgundy, ljusrosa, vitt, grönt och till viss del marinblått med inslag av guld.

Hur levereras tårtan och hur serverar man den?
— Mina tårtor kommer i en tårtkartong med mått avsedda för den högre höjd och bredd de oftast har. Jag levererar alltid mina tårtor själv, om de inte hämtas upp av vänner eller föräldrar till brudparet. Gästerna brukar skära sin egen bit, om man inte bestämt att serveringspersonalen ska göra det. Den vanligaste frågan är ”hur skär man tårtan när den är så hög?” och mitt svar är att det ter sig väldigt naturligt att skära smalare bitar när tårtan är hög. Till skillnad mot en gräddtårta faller den heller inte ihop när man skär i den. Jag har till exempel en annan botten än den traditionella prinsesstårtbotten, och en smörbaserad fyllning vilket ger med stabilitet.

Vad kostar det?
— Ett lågt grundpris för en våningstårta börjar på 75-80 kr/bit och kan gå upp mot 140-150 kr/bit. Sedan tillkommer oftast kostnader för dekor, blommor, frakt samt provsmakning.

Finns det några budgetalternativ?
— Ofta går det att köpa dessertbitar som cupcakes, cakepops, macarons och praliner för ett lägre pris per styck. Om det ska bli ett budgetalternativ beror självklart på hur många olika man väljer. Jag brukar rekommendera 1-2 st per typ av dessertbit och gäst, då gästerna ofta vill smaka på alla olika och sen tar om av det de tyckte var bäst. Din konditor brukar kunna hjälpa till och ge alternativ i olika priser.
Har du något roligt ”bröllopsminne”?
— Mitt mest ärofyllda minne är att få göra min bästa väns bröllopstårta med tillhörande macarontorn. Alla bröllop är någons stora dag och det är vad jag alltid har i åtanke i mitt arbete, men den dagen var självklart något alldeles extra!
Josefin Emteryd Josefin Emteryd
Tårtdesigner,
THE CRAVING SOLUTION
Stockholm
www.thecravingsolution.se

Kommentarer (11)

I am loving this content.
Thank you for sharing. I love this post.
insurance consultancy 2024-03-20        Anmäl
Great
Join Basketball stars and play the role of your favorite basketball legend. Make spectacular dunks and beat your opponents in tense matches.
lancyjanes 2024-03-18        Anmäl
Best
[basketball stars](https://basketball-starsgame.io/) is a sports game that simulates basketball matches featuring famous players.
limekane 2024-03-18        Anmäl
It's worth the time
OMG really impressive cake! love how the top tier sticks without base support
marketing agency 2024-03-15        Anmäl
That is so gorgeous
Well done! I really love how it came out
financial planner near me 2024-03-11        Anmäl
beauty of this cake
It feels a bit 80's in the most glorious way
investment fund australia 2024-02-29        Anmäl
stunning cake
I love this! It's stunning in its simplicity
digital marketing agencies 2024-02-21        Anmäl
cake really is a masterpiece
This cake is just stunning. We’ll put together and deceptively uncolored on the outside only to have a red palette on the interior
australian super 2024-02-08        Anmäl
Victoria Residential Insulation Installations
This is so informative. I'm telling my friends about it. Thanks!
Victoria Residential Insulation Installations 2024-01-30        Anmäl
see this
Your blog immediately captivated my attention, leaving me thoroughly intrigued. Your content is truly invaluable—thank you for sharing.
see this 2023-12-29        Anmäl
Cool
Thanks for answering all those questions. Keep us updated!
ford dealer near me 2023-11-22        Anmäl

MER BRÖLLOPSSERVICE:

» Alla företag » Bli medlem