BröllopsGuiden
TEXT KINA ANDERSSON

Romantisk weekend - 10 tips i Sverige

Bröllopsresan hägrar - den till Maldiverna eller Barbados, kanske till New York. Men om den dröjer ett tag, varför inte unna er en romantisk weekend i form av minismekmånad, även kallad "mini moon", på närmare håll direkt efter bröllopet? Här tipsar vi om tio romantiska ställen i Sverige!

Klassisk kurort i trolska Bergslagen

Kungliga Gyttjebad och Brunnsanstalten Loka har skänkt livskraft till människor i 300 år. Nu har den anrika kurorten förädlats ytterligare och förvandlats till en modern spaanläggning med de skönaste behandlingar. På Loka Brunn (nära Karlskoga) finns förstås också annat att göra; promenera runt bland de gamla husen och andas in historien, njuta av den trolska bergslagsnaturen, ta ett dopp i sjön, njuta av restaurangens läckerheter. Glöm inte ett besök i bastun.
www.lokabrunn.se
Romantisk weekend på Loka Brunn.

Vackert i Skåne

Visst kunde de bygga slott förr i världen - det är bland annat Snogeholms Slott i Sjöbo ett bevis för. Slottet är byggt i slutet av 1800-talet i fransk rokokostil. För att behålla den rätta atmosfären har slottet varsamt renoverats, men fyller förstås dagens krav på komfort och standard. Väl utanför slottet kan man koppla av med fiske från bryggan eller golf, ridning eller skogsvandringar. Trakten kring Snogeholm anses också som en av de vackraste i Skåne, och det säger ju inte lite.
www.snogeholmsslott.se
Romantisk weekend på Snogeholms slott.
Romantisk weekend på Hennickehammars Herrgård.

Som en värmländsk saga

Vackra Hennickehammars Herrgård från 1700-talet ligger inbäddad i skogen, alldeles intill en tjärn. Här har brukspatroner bott sedan 1600-talet och självklart har herrgården en rik och mångfacetterad historia att berätta. Hennickehammar är också omtalat för sitt kök där man gärna anpassar menyerna efter årstiderna. Bästa tipset är annars skogen, naturen och sjön. Makalöst vackert, vinter som sommar. Så på med sköna kläder och skor och promenera ut i den värmländska skogen. Eller ta en roddtur på sjön och prova fiskelyckan innan middagen.
www.hennickehammar.se

Lyxig romantik

Vacker inredning och utsikt över Kungliga Slottet är förstås en perfekt inramning för en romantisk weekend. Grand Hôtel Stockholm är nog Skandinaviens ledande de luxe hotell med en både lång och fascinerande historia. Otaliga filmstjärnor, världspolitiker och andra celebra personer har bott här, och gör det ännu... Efter alla sevärdheter i stan slår ni er ned i Cadierbaren, en klassisk internationell cocktailbar och en välbesökt träffpunkt både för hotellgäster och stockholmare innan ni äter middag i den exklusiva à la carte-restaurangen Mathias Dahlgren.
www.grandhotel.se
Romantisk weekend på Grand Hotel Stockholm.

Vid vägs ände

Där fjällmassiven markerar gränsar mot Norge, tar också allmän väg slut. Vi är i Borgafjällen (i södra Lapplandsfjällen) och här stannar man gärna. Särskilt om man får bo på Hotell Borgafjäll, Ralph Erskines prisbelönta byggnad som är som ett med naturen och som har en skidbacke på taket. Interiören är lika fascinerande. Hotellets rum är spektakulärt byggda på höjden i två eller flera mindre etage. Restaurangen har fått utmärkelsen Lapplands bästa restaurang och här äter du gourmetmiddag baserad på lokala råvaror.
borgafjallhotell.se
Romantisk weekend på Hotell Borgafjäll.

Vid havet

Vid Hotell Havsvidden är havet aldrig stilla, miljön karg och spännande. Här på Ålands norra udde har hotellet en egen 2,2 kilometer lång strandlinje och en tomt på 44 hektar mark. Här kan ni verkligen vara för er själva. Varför inte hyra ett eget klipphus för 2-6 personer? Åland är för övrigt ett självstyrande landskap i Finland och enspråkigt svenskt.
www.havsvidden.com
Romantisk weekend på Hotell Havsvidden.

Personligt

På Bomans Hotell i Trosa hyllas det originella; de 44 rummen är alla inredda på ett skönt, personligt vis. Vajande palmer, prunkande bomullsplantager, tropikhjälmar och mörk rom präglar exempelvis rummet Plantagen. Idén om det här rummet föddes i Bamboo Bar, på Oriental Hotel i Bangkok. Oavsett rum väntar en genuin upplevelse. Här njuter man av miljön i sig, av maten och ett besök i badstugan - och en promenad i småstadsidyllen Trosa.
www.bomans.se
Romantisk weekend på Bomans Hotell.

Gammalt och nytt

Bjertorp Slott, som ligger på Västgötaslätten cirka elva mil norr om Göteborg, är Sveriges yngsta jugendslott. Jugendstilen blandas med supercoolt inredda rum – så vackert! Maten är suverän, lagad av traktens råvaror med influenser från det klassiska franska köket. Restaurangen är omnämnd och poängbedömd i Sveriges ledande restaurangguide, White Guide. Om ni vill göra annat än strosa runt i trädgården så ligger golfbanan precis bredvid.
www.bjertorpslott.se
Romantisk weekend på Bjertorp Slott.

Sagoslott

Thorskogs Slott, mellan Kungälv och Lilla Edet, påminner verkligen om ett sagoslott med sina tinnar och torn. Det är ett av västsveriges mest välbevarade slott, och här njuter ni av stillhet, en gnutta lyx, personlig omtanke och starka historiska band. Här vandrar ni i de djupa skogarna, njuter av slottsträdgårdens blomsterprakt eller kanske slår en boll på golfbanan innan ni avslutar kvällen med en god supé på tu man hand. Slottet är också känt från SVT-programmet ”Stjärnorna på slottet”.
www.thorskogsslott.se
Romantisk weekend på Thorskogs Slott.

Sekelskiftesdröm

Sommartid lockar Marstrand med solvarma klippor och ett fartfyllt nattklubbsliv. Men oavsett säsong är det ett underbart ställe med pittoreska gränder och vackra, välbevarade sekelskifteshus. Och besök för all del Carlstens fästning, Marstrands största sevärdhet. Grand Hotel Marstrand är öns mest anrika hotell. Det 4-stjärniga hotellet byggdes vid sekelskiftet och är omsorgsfullt renoverat för att behålla den tidsenliga charmen och arkitekturen.
www.grandmarstrand.se
Romantisk weekend på Grand Hotel Marstrand.

Kommentarer (1)

토토놀이터
Thanks! I really appreciate this kind of information. I do hope that there’s more to come. Also visit my homepage … 토토놀이터
토토놀이터 2023-07-20        Anmäl

MER BRÖLLOPSSERVICE:

» Alla företag » Bli medlem